Sport

Donar walst over Aris heen; een 105-56 monsterzege

Donar dendert maar door in de competitie. In MartiniPlaza werd de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden met maar liefst 105-56 gewonnen. Van spanning was geen seconde sprake. Na het eerste kwart stond het al 38-14 en halverwege 60-30. Koploper Donar speelde met de nummer voorlaatst en liet geen seconde zien er met de rem op te spelen in aanloop naar de play-offs. De Groningers blijven eerste in de Eredivisie met 58 punten uit 26 duels.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Na de bekerzege afgelopen zondag tegen Landstede Zwolle mocht misschien verwacht worden dat de ploeg van coach Erik Braal het een beetje rustig aan zou doen, maar niets was minder waar. Donar gaf een galavoorstelling weg. 3.700 toeschouwers waren hier getuige van. In het laatste kwart ging het gas eraf en kregen de jonge bankzitters ook volop de kans om minuten te maken. Na drie kwarten stond er 86-39 op het scorebord en leek de thuisploeg op weg naar een zege met een voorsprong van meer dan zeventig punten, maar zover kwam het dus niet. Een marge van 49 punten mag echter ook verpletterend genoemd worden.

Chase Fieler was topscorer met 19 punten. Sean Cunningham tekende voor 17 punten. Lance Jeter pakte tien rebounds. In de reguliere competitie speelt Donar nog uit tegen BS Weert op dinsdagavond 4 april en zaterdagavond 8 april wordt afgesloten tegen Rotterdam Basketbal. Donar is al een tijdje zeker van de eerste plaats in de Eredivisie, waardoor de grote favoriet voor het landskampioenschap maximaal thuisvoordeel heeft.