Sport

Donar verliest en moet nu in Europe Cup naar Frankrijk, België en Hongarije

De basketballers van Donar hebben donderdagavond in de Champions League-voorronde de return tegen het Estse Tartu Rock verloren. De Groningers zijn nu uitgeschakeld in het prestigieuze toernooi en moeten hun heil een niveau lager zoeken in de FIBA Europe Cup. Daarin treft het in de poulefase BCM Gravelines uit Frankrijk, Limburg Ltd uit België en Körmend uit Hongarije.


Leestijd: 1 minuut

Donar verliest en moet nu in Europe Cup naar Frankrijk, België en Hongarije
Donar verliest en moet nu in Europe Cup naar Frankrijk, België en Hongarije

Donar speelde dinsdag nog in de eigen Martiniplaza met 76-76 gelijk, nadat het in de wedstrijd een comfortabele voorsprong van 12 punten had weggegeven. In Tartu werd verloren met 65-57 en dat was een fikse tegenvaller voor de ploeg, die stiekem hoopte op het behalen van het hoofdtoernooi van de Champions League.

De Groningers verloren het eerste kwart met 19-10 en konden de wedstrijd daarna niet meer naar zich toe trekken. Lance Jeter (16) en Jason Dourisseau (12) eindigden in de dubbele cijfers als het gaat om scores. Opvallend was dat Donar veel minder rebounds (29) van het bord plukte dan Tartu (43).

In de Europe Cup, in het voetbal vergelijkbaar met de Europa Leagua, beginnen de Groningers op 19 oktober thuis tegen BCM Gravelines. Op 1 november en 15 november is Martiniplaza het decor van de wedstrijden tegen Körmend en Limburg. Het doel van de basketballers is om de volgende ronde te halen.

Donar speelt aanstaande zaterdag in Martiniplaza om de Supercup tegen Den Bosch.

https://twitter.com/svdonar/status/781560308225695744