Donar trekt de stand gelijk in halve finale; wereldscore Jason Dourisseau zorgt voor ommekeer

De basketballers van Donar hebben de stand in de halve finale van de play-offs dinsdagavond gelijk getrokken. Dankzij een 75-68 overwinning staat het nu 1-1. De derde wedstrijd in de best-of-seven serie is donderdagavond in Leiden. Tot zover de feiten, want het ging eigenlijk maar over één ding na afloop. De waanzinnige driepunter van Jason Dourisseau op slag van rust.

Donar op drempel van vijfde titel; na 74-50 zege op 3-1 voorsprong in finale tegen Zwolle

Het stond 33-34 en de Amerikaan schoot de bal in de buzzer die de rust aankondigde van bijna onder de eigen basket met een grote boog door de ring. Een onmogelijke score, die ongetwijfeld de hele wereld over gaat. Het zorgde voor een 36-34 ruststand. Na een lastige eerste helft ging Donar na de pauze beter spelen. Het derde kwart bleek achteraf beslissend. Via 25-14 stond het na drie keer tien minuten 61-48. Toch zagen de 3.400 fans dat Leiden in het laatste kwart nog weer terugkwam in de wedstrijd. De marge werd drie minuten voor tijd nog weer zes punten; 70-64. Op dat moment gooide Sean Cunningham er een hele belangrijke driepunter is waardoor het verschil weer negen punten werd.

Daarmee was de buit binnen en stond het gelijk. Drazen Bubnic was topscorer met 17 punten. Jason Dourisseau tekende voor 13 punten.