Donar start Europees vervolg met zege; 77-73 zege in Roemenië

De basketballers van Donar hebben in de volgende poulefase van de strijd om de FIBA Europe Cup direct maar een stunt uitgehaald. In de uitwedstrijd tegen het Roemeense Cluj wonnen de Groningers met 77-73. Halverwege bedroeg de voorsprong bijna twintig punten; 48-30.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

De wedstrijd tegen Cluj-Napoca was het eerste duel van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup, waarin Donar verder Mons uit Belgie en Keravnos uit Cyprus treft. De eerstvolgende wedstrijd in Europees verband is op woensdag 10 januari in eigen huis tegen de Kerarvnos. De zege i Roemenië is een mooie opsteker voor de ploeg van coach Erik Braal. Stephen Domingo speelde een bepalende rol in de slotfase. Bij een 75-73 voorsprong pakte hij een rebound, waarna een persoonlijke fout op hem gemaakt werd. De twee toegekende vrije worpen werden benut, waardoor de marge vier punten werd. Dat was voldoende voor de verrassende zege.

Een overwinning die voor de pauze vorm kreeg.  Toen werd via 22-19 na het eerste kwart een 48-30 voorsprong opgebouwd. Na de rust ging het behoorlijk mis. De thuisploeg kwam terug tot 55-50, maar een driepunter van Teddy Gibson bracht weer verlichting. Een marge van acht punten bleek in de slotfase wankel, maar uiteindelijk kon de victorie gekraaid worden. Brandyn Curry en Teddy Gibson waren topscorer met 15 punten. Jason Dourisseau noteerde 14 punten. Voor Donar breekt nu de kerstperiode aan. De competitie wordt op 6 januari hervat met een uitwedstrijd tegen BAL Weert.