Sport

Donar speelt met Weert; 122-57 zege in openingswedstrijd competitie

Na  zondag in de strijd om de Supercup weggespeeld te zijn door SPM Shoeters Den Bosch zegevierden de basketballers dinsdagavond tijdens de competitie ouverture met maar liefst 122-57. In Martiniplaza was tegenstander BS Weert veel te zwak om van een fatsoenlijke tegenstander te kunnen spreken. Om die reden moet ook niet te veel waarde aan de overwinning toegekend worden.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

De Amerikaan Ken Brown was de meest opvallende man. De spelverdeler scoorde een zogenaamde "triple-double" middels 18 punten, 10 rebounds en 17 rebounds. Brown voegde daar ook nog 7 steals aan toe. De ruim 2.300 toeschouwers zagen een parodie op een wedstrijd. Het krachtsverschil was zo groot dat het feitelijk eredivisie onwaardig was. Weert heeft nauwelijks nog financiële middelen om een team op de been te krijgen. Geld voor het aantrekken van buitenlanders is er in Limburg al helemaal niet. Na een 27-15 tussenstand aan het eind van de eerste tien minuten denderde Donar richting de rust door en bereikte dat met een 60-20 voorsprong. Dit gebeurde vooral onder leiding van Chase Fieler en het 19-jarige talent Yannick Franke.

Na de pauze liep het verschil alleen maar verder op. Positief was dat de ploeg van coach Erik Braal ondanks de geringe tegenstand geconcentreerd bleef tot de laatste seconde en daardoor met een verschil van bijna zeventig punten kon winnen. Zeven spelers bereikten de dubbele scores. Chase Fieler was topscorer met 23 punten. Yannick Franke was goed voor 22 punten. Komende zaterdag staat in Leeuwarden de derby tegen Aris op het programma. Mogelijk wordt dan al duidelijk hoeveel de winst op Weert waard is.