Sport

Donar schrijft nog geen historie; Europese zege op Cyprus uit handen gegeven

De ene avond is de andere niet. In de strijd om de FIBA Europe Cup speelde Donar op 10 januari een perfecte wedstrijd tegen Keravnos. In MartiniPlaza werd met 109-69 gewonnen van Keravnos. Dinsdagavond was de return op Cyprus. Donar leek lange tijd op weg naar een historische avond. Een zege had plaatsing bij de laatste zestien betekend. Iets was de Groningers nog nooit gelukt is. In de slotfase werd een zeker lijkende zege alsnog uit handen gegeven.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Het werd een 74-72 nederlaag voor de ploeg van coach Erik Braal. De gasten hadden bij de hele wedstrijd het initiatief en stonden halverwege met 48-39 voor. Een voldoende grote marge om het duel te controleren leek het, maar Keravnos kwam scherp uit de kleedkamer. De sterke Antwan Scott maakte een driepunter en nog een score wat 46-48 betekende. Dat had al een waarschuwing moeten zijn. Donar liep nog wel weer weg naar een marge van acht punten, maar het spel werd zienderogen minder. Coach Braal meldde na afloop op Donar TV dat zijn spelers te ongeduldig werden waardoor de onrust toenam.

Dat was koren op de molen van de thuisploeg. Ze kwamen steeds dichterbij. Teveel missers bij Donar gaf de thuisploeg de kans. Het werd 70-70 en een driepunter bracht 73-70 op de borden voor Keravnos. Dat bleek de nekslag. Arvin Slagter en Evan Bruinsma misten een driepuntspoging bij de stand 74-72, wat ook de eindstand was. Donar heeft overigens nog alle kansen om door te gaan naar de volgende ronde. Dat kan woensdagavond al gebeuren wanneer U-BT Cluj Napoca in Roemenië wint van het Belgische Belfius Mons-Hanaut. Lukt dat niet dan kan Donar het volgende week dinsdag afmaken in de thuiswedstrijd tegen de Belgen.

De topscorers op Cyprus waren Brandyn Curry met 19 en Drago Pasalic met 15 punten.