Donar op jacht naar laatste horde richting Champions League; return tegen Bakken Bears

Op weg naar de route van een plek in de hoofdfase van de Champions League is Donar halverwege. Dinsdagavond staat in Aarhus de return in de tweede voorronde tegen Bakken Bears op het programma. Na een 80-78 nederlaag afgelopen zondag in MartiniPlaza weet de ploeg van coach Erik Braal waar het aan toe is. Een overwinning met drie punten volstaat om de laatste voorronde te bereiken.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Als het lukt om de Denen te verslaan dan wacht vrijdagavond alweer Estudiantes uit Madrid. Dat is de derde horde die genomen moet worden. Afgelopen zondag speelde Donar een grillige wedstrijd. Na een matige eerste helft rechtte de thuisploeg in het derde en vierde kwart de rug. Er werd met veel meer overgave gespeeld en dat bracht de Groningers bijna nog de zege. Zover kwam het net niet, maar het gaf wel aan dat Donar absoluut kansen heeft tegen Bakken Bears. Het voordeel van deze ploeg is dat er meer ervaring is. Zo speelden ze vorig seizoen al in de hoofdfase van de Champions League. Zonder succesvol te zijn overigens. De selectie is met de bus afgereisd naar Denemarken om ten opzichte van vliegen tijdswinst te boeken. Direct na de wedstrijd stapt men weer in de bus voor een trip van negen uur. Het duel in Aarhus begint om 18.30 uur.