Sport

Donar officieel begonnen aan nieuwe seizoen; DeJuan Wright wacht nog op werkvergunning

Na een hectische zomer met vooral nog veel financiële onduidelijkheden zijn de basketballers van Donar maandagavond officieel begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In MartiniPlaza werden de spelers kort voorgesteld aan de ongeveer tweehonderd fans. Beduidend minder dan andere jaren overigens. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de sommige supporters door alle bestuurlijke perikelen voorlopig een afwachtende houding aannemen.


Leestijd: 1 minuut

Coach Ivica Skelin had tijdens de openbare training acht van de twaalf spelers tot zijn beschikking. DeJuan Wright mag nog niet trainen, omdat zijn werkvergunning nog niet is verstrekt door het UWV. Zolang dat niet het geval is en Wright zou toch meetrainen staat voor iedere waargenomen overtreding een boete van 8.000 euro. De Canadees Nik Cochran heeft problemen over gehouden aan een lange vliegreis. Doordat hij min of meer opgevouwen in het vliegtuig zat heeft hij rugklachten. Hij trainde apart van de groep. Thomas Koenis heeft nog een paar dagen vrijaf na zijn succesvolle campagne met het Nederlands team vorige week. Koenis en Wright waren wel aanwezig overigens. Dat gold niet voor de zieke jeugdspeler Daan Löwik.

Van de grote spelers van vorig jaar is feitelijk alleen Ross Bekkering nog over. Zijn rol zal ongetwijfeld veranderen in die van leider en aanvoerder. Verder waren de nieuwelingen Mark Ridderhof, Bas Veenstra, Sean Cunningham wel te bewonderen op de vloer van Plaza. Maarten Bouwknecht, Benny van der Reijden, jeugdspeler Erik Peutz en Craig Osaikhwuwuomwan maakten het achttal compleet. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er vooralsnog twee buitenlandse spelers minder. Zolang er geen geld is, komen deze spelers er ook niet bij en moet Skelin proberen er een hecht team van te smeden om daarmee zover mogelijk te komen in de competitie. Titelprolongatie is vooralsnog totaal niet aan de orde. Donar speelt vrijdagavond in Uithuizen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. BV Chemnitz 99 uit de tweede Bundesliga is dan de tegenstander.