Sport

Donar net niet naar Champions League; in verlenging onderuit tegen Estudiantes 77-69

Het is de basketballers van Donar net niet gelukt om toe te treden tot het allerhoogste niveau in Europa. In Madrid kwam Donar vijf minuten tekort tegen Estudiantes. Na 76-76 afgelopen vrijdag stond maandagavond na veertig minuten 65-65 op het bord. een verlenging moest de beslissing brengen en daarin ging het mis. Donar verloor uiteindelijk met 77-69, maar kon met meer dan opgeheven hoofd het parket verlaten. Het Europese avontuur gaat net als vorig jaar verder in de FIBA-Cup.


Leestijd: 1 minuut

Donar net niet naar Champions League; in verlenging onderuit tegen Estudiantes 77-69
Donar net niet naar Champions League; in verlenging onderuit tegen Estudiantes 77-69

De ploeg van coach Erik Braal werkte keihard en legde veel energie in de wedstrijd. Dit brak de ploeg in de extra tijd op. De verlenging ging met 12-4 verloren. Via Drago Pasalic werd het nog wel 65-67, maar daarna gaf de thuisploeg nog een keer gas en knapte het lijntje bij Donar. De krappere spelersrotatie speelde misschien ook mee. Arvin Slagter was niet inzetbaar. Hij liep vrijdag een enkelblessure op en was daarvan nog onvoldoende hersteld. Halverwege stonden de Spanjaarden met 47-40 voor. Na de pauze kwam Donar sterk terug en had het in de verdedigende wedstrijd in de slotfase nog kunnen beslissen. Een driepunter van Sean Cunningham miste doel.

Dat illustreerde een verschil in de wedstrijd. Estudiantes had veel minder problemen met het afstandsschot dan de Groningers, waardoor Donar scorend op zoek moest naar andere oplossingen en daar lange tijd prima in slaagde. Dan is het zuur voor Donar dat het net niet lukt, maar de wijze waarop de wedstrijden tegen Vytautas, Bakken Bears en nu Estudiantes gespeeld zijn verdiend respect. De realiteit is dat komende donderdag in MartiniPlaza de strijd om de Supercup tegen Zwolle op het programma staat. Vraag is of de ploeg in staat is om zo snel de knop om te zetten.

Brandyn Curry was topscorer met 15 punten. Pasalic tekende voor 13 punten.