Sport

Donar met anderhalve been in bekerfinale; na verpletterende 95-51 zege op Zwolle

De halve finale in het bekertoernooi bestaat uit twee duels, maar Donar heeft de return tegen Landstede Basketbal dinsdagavond laten verworden tot een formaliteit. Een 95-51 overwinning was daar verantwoordelijk voor. Er stond weer eens geen maat op de landskampioen. De return is komende zondag in Zwolle.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

In het eerste kwart konden de gasten het met 26-13 nog enigszins bijbenen, maar daarna ging Donar vol op het orgel. Halverwege stond het al 53-22. Zonder Evan Bruinsma overigens. De Amerikaan was herstellende van griep. Bradford Burgess was zijn vervanger in de basis. Aan het begin van het derde kwart sloop er enige slordigheid in het spel, waardoor coach Erik Braal zijn ploeg vermanend moest toespreken. Dat bracht de thuisploeg weer in de goede move. Na drie kwarten stond er 73-44 op het scorebord. In het laatste kwart waren driepunters van Sean Cunningham en Arvin Slagter meer dan de moeite waard. Het publiek werd in die fase nog weer volop vermaakt.

Donar speelde als team weer sterk en lijkt met alle Europese ervaring in de rugzak in Nederland weinig te vrezen te hebben. De huidige nummer vier van de Dutch Basketball League was in ieder geval kansloos. Brandyn Curry was topscorer met 21 punten. Cunningham noteerde vijftien stuks. Komende zondag de return en donderdag staat in de competitie hetzelfde affiche op het programma in Zwolle.