Donar laat honderd punten grens schieten; Mark Ridderhof meest opvallende man met zes driepunters

De basketballers van Donar hebben donderdagavond in MartiniPlaza met 92-62 gewonnen van Maxxcom Weert. Halverwege stond de thuisploeg al met 43-28 voor. Een spektakelstuk was het zeker niet, daarvoor was het spel te slordig en het krachtsverschil te groot. Mark Ridderhof was schietend het meest op dreef. Met zes rake driepunters was de schutter topscorer met 18 punten. Donar staat vijfde in de Dutch Basketball League met 10 punten uit 9 wedstrijden.

De mannen van coach Ivica Skelin hadden in de slotfase de honderd punten grens binnen bereik, maar de scherpte ontbrak in de slotfase om dit ook te realiseren. Het begin van de wedstrijd was ronduit gezapig. Missers en slordig spel voerden de boventoon. Dejuan bepaalde na tien minuten de score op 19-10. Vervolgens liep de voorsprong langzaam verder op. Ridderhof gooide ruim twee minuten voor rust zijn eerste driepunter erin; 37-18. De marge kwam voor de pauze nog net niet boven de twintig punten. De pauzestand werd bereikt bij 43-28. Op dat moment was de wedstrijd al lang gespeeld en viel er voor de bijna 2.500 toeschouwers weinig meer te genieten.

De hoogtepunten werden vaak ingeleid door Lance Jeter, die met een paar prachtige passes voor fraaie alley-oops zorgde. De maximale voorsprong bedroeg 33 punten. In het vierde kwart kwam deze marge twee keer op het bord en in beide gevallen bracht Ridderhof van afstand het verschil op dit aantal. In die fase kwam Jeter niet meer binnen de lijnen en liet Skelin veelvuldig zijn tweede keus opdraven, waarbij Maarten Bouwknecht een ongelukkige wedstrijd speelde. De spelverdeler verspeelde een paar keer op knullige wijze de bal. Ridderhof had een week geleden nog een abces in zijn keel weg laten snijden, maar was voldoende hersteld om een hoofdrol te vervullen. Hij maakte nog nooit in een officiële wedstrijd zes driepunters, waarmee hij topschutter was met 18 punten. Sean Cunningham was goed voor 17 punten. Komende zaterdagavond speelt Donar alweer in MartiniPlaza, tegenstander is dan Rotterdam Basketball.