Donar laat eerste prijs liggen; Supercup met 77-69 verloren van Zwolle

Donar is er niet in geslaagd om de Supercup te veroveren. In MartiniPlaza verloor de thuisploeg met 77-69 van Landstede Basketbal uit Zwolle. Halverwege stond Donar nog met 39-31 voor. Na de pauze sloeg de vermoeidheid van de zware reeks wedstrijden in het kader van de Champions League kwalificatie toe en konden de spelers het niet meer opbrengen om de gevraagde hoeveelheid energie te leveren. Het betekende voor de gasten de eerste prijs in de historie van de club.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Een stevige domper voor de ruim 2.000 aanwezige fans, die ongetwijfeld gehoopt hadden op een galavoorstelling van hun helden die zich maandagavond bij voor de Champions League gekwalificeerd hadden kwamen uiteindelijk van de koude kermis thuis. Ondanks het feit dat Zwolle al een prima verdediging had staan lukte het de thuisploeg om na een 17-17 tussenstand na tien minuten met een 39-31 voorsprong de rust te bereiken.

Na de pauze ging de kaars langzaam uit bij de meeste spelers van Donar. Het lukte niet om een bres te slaan in de defensie van de gasten. Daar kwam bij dat het schot van afstand onvoldoende viel en ook dat onderdeel was bij Zwolle beter verzorgd. Daardoor lukte het niet om de voorsprong vast te houden en eindigde de wedstrijd in een grote teleurstelling. Een factor die ongetwijfeld ook nog meespeelde was de afwezigheid van Arvin Slagter. Hij is minimaal zes tot acht weken uitgeschakeld. Van vervanging is geen sprake, waardoor het binnen de rest van de selectie gecompenseerd moet worden.

Sean Cunningham was topscorer met 16 punten. De competitie voor Donar begint komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Leiden.