Donar houdt perspectief op Europese halve finale; na 73-67 nederlaag in Montenegro

De basketballers van Donar lijken kansrijk om de halve finale van de FIBA Europe Cup te bereiken. In Montenegro werd woensdagavond de eerste kwartfinale tegen Mornar Bar met 73-67 verloren. Halverwege stond Donar nog met 40-37 voor. De nederlaag kreeg in de slotfase vorm. De kleine nederlaag biedt voldoende perspectief om hoop te houden op de halve finale. De return is volgende week woensdag in een uitverkocht MartiniPlaza, waar opnieuw historie geschreven kan worden.

Donar wil opnieuw historie schrijven; in beslissende finale tegen Venetië

Een zwakke start en een matig einde brak de ploeg van Erik Braal uiteindelijk op. Het eerste kwart was slecht voor Donar begrippen en coach Braal moest al vrij snel naar een time-out grijpen om zijn spelers de goede kant op te krijgen. Dat lukte pas in het tweede kwart. Na een 18-10 achterstand na de eerste tien minuten kwam Donar onder leiding van Drago Pasalic en Bradford Burgess goed in de wedstrijd. Wel moest een 29-20 achterstand weggewerkt worden. Het tweede kwart scoorde Donar dertig punten. In een hal waar het qua sfeer redelijk rustig bleef. De verhalen waren dat het in de vorige ronde van Mornar Bar tegen Oostende nog al uit de hand gelopen was, maar daar bleek nu niets van.

Na de kleine voorsprong bij rust ging het vervolgens over en weer. De voorsprong jojode heen en weer. Donar kon lang bijblijven, maar in de slotfase van de wedstrijd ging het mis. De overtuiging viel weg en de missers namen toe. Met nog ruim drie minuten te gaan bedroeg de achterstand acht punten; 68-60. Daar konden de gasten nog iets van wegpoetsen, maar de nederlaag was wel een feit. Kansen om verder te komen zijn er echter nog volop. Drago Pasalic was topscorer met 15 punten. Bradford Burgess noteerde 11 punten. Komende zondag moet Donar in aanloop naar de return eerst nog even de bekerfinale tegen ZZ Leiden spreken. Dit duel in MartiniPlaza begint om 14.00 uur.