Sport

Donar houdt hoop toch nog levend; vierde finalewedstrijd met 67-62 gewonnen van Den Bosch

Menigeen had er ongetwijfeld rekening mee gehouden dat dinsdagavond in Martiniplaza een basketbalnetje losgeknipt zou worden ten teken van het kampioenschap van SPM Shoeters, maar zover kwam het niet. Donar won in de slotfase finalewedstrijd vier met 67-62 van de formatie uit Den Bosch en bracht de stand in de best-of-seven daarmee op 3-1. Donar liet zien er nog voor te willen gaan en knokte zich naar de zege.


Leestijd: 1 minuut

Donar houdt hoop toch nog levend; vierde finalewedstrijd met 67-62 gewonnen van Den Bosch
Donar houdt hoop toch nog levend; vierde finalewedstrijd met 67-62 gewonnen van Den Bosch

Daardoor verplaatst het hele circus zich donderdag weer naar de Maaspoort en kan Den Bosch het dan voor eigen publiek afmaken. Het was een echte vechtwedstrijd waarbij de nadruk, zoals in de finale nog niet eerder het geval geweest was, op de verdediging lag. Getuige ook de 26-29 ruststand. Het verschil in score tussen beide ploegen bedroeg maximaal vijf punten. Tot ruim drie minuten voor het einde ging het volstrekt gelijk op; 55-55. Vijf punten op rij voor de thuisploeg brachten achteraf de beslissing. Bill Clark met een score en een bonus vrije worp plus een gewone score van Mark Sanchez zorgden hiervoor. Den Bosch kwam nog weer terug tot een verschil van één, maar een welkome driepunter van Sean Cunningham betekende; 63-59.

Een driepunter van Arvin Slagter elf seconden voor tijd bracht het verschil op twee; 64-62, maar verder kwam het niet. Benutte vrije worpen van Sanchez en Craig Osaikhwuwuomwan, twee stuks, gooiden de wedstrijd in het slot; 67-62. Donar knokte nog één keer voor wat het waard was en liet een energiek optreden zien, wat hoopt geeft voor het vervolg. Maar realistisch gezien zal het donderdag heel lastig worden voor de ploeg van coach Ivica Skelin om er nog een zesde wedstrijd uit te slepen. Bovendien zal Den Bosch zich willen revancheren voor de misser van dinsdagavond, omdat ze ervan overtuigd waren het in vier wedstrijden af te kunnen maken. Nu bleven de bloemen onaangeroerd en kon de beker nog even niet uitgereikt worden.

Bill Clark was topscorer met 14 punten. Mark Sanchez tekende voor 12 punten en Thomas Koenis pakte 8 rebounds. Donderdagavond is wedstrijd vijf van de finale. Mocht Donar winnen dan wordt de strijd in het weekend beslist met op zaterdag en zondag wedstrijd zes en mogelijk duel zeven.