Donar houdt Europese finale in het vizier; 82-72 nederlaag in Venetië

Donar kan volgende week donderdagavond de finale van de FIBA Europe Cup halen. Dat is de conclusie na de eerste halve finale tegen Reyer Venezia. Donar verloor met 82-72 en moet de return met elf punten verschil winnen en dan is de eindstrijd een feit. Halverwege stond Donar zelfs een punt voor; 43-42.

Donar wil opnieuw historie schrijven; in beslissende finale tegen Venetië

Na de pauze trok de thuisploeg de verdediging behoorlijk aan. Daardoor kreeg de regerend Italiaanse kampioen de wedstrijd in handen. Dat zagen ook een paar honderd meegereisde fans, die met auto of vliegtuig de trip naar Italië gemaakt hadden. Het was hartverwarmend hoe de supporters hun Donar aanmoedigden. Die zagen voor de pauze een sterke Bradford Burgess, die met een drie rake driepunters een stevig aandeel had. Ook Teddy Gipson en Drago Pasalic, de meest ervaren spelers, lieten zich van hun positieve kant zien. Ze zorgden ervoor dat Donar snel een 15-4 achterstand te boven kwam.

Na een 28-21 achterstand na de eerste tien minuten trok de ploeg van coach Erik Braal in het tweede kwart goed door. Dat leidde tot een 43-42 voorsprong bij de pauze. Na rust deed de thuisploeg er duidelijk een tandje bij en dat kon Donar niet helemaal beantwoorden. Het feitelijke verschil werd in het derde kwart gemaakt. Schietend bleef Donar achter bij de cijfers voor de pauze.  In de absolute slotfase was het jammer dat Arvin Slagter zijn driepunter van de ring zag springen en MarQuez Haynes het aan de andere kant wel deed. Daardoor werd het een nadelige marge van tien punten; 82-72.

Drago Pasalic was topscorer met 20 punten. Terry Gibson en Bradford Burgess noteerden 14 punten.