Donar herstelt zich na twee nederlagen; 88-55 zege op Apollo Amsterdam

Donar heeft de eerste competitiezege te pakken. In MartiniPlaza won de thuisploeg met 88-55 van Apollo uit Amsterdam. Halverwege was het verschil al gemaakt. De ruststand was 49-34. Opvallend was het debuut van de pas 16-jarige Rienk Mast. Hij kreeg na de pauze speeltijd en kwam met twee punten op het scorebord. Bovendien pakte hij drie rebounds.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Na het verlies in de strijd om de Supercup en de nederlaag in de openingswedstrijd van de competitie bij Leiden afgelopen zaterdag had Donar was goed te maken. De intensieve Europese campagne had zijn sporen nagelaten, waardoor het lastig was voor de spelers om er in die duels helemaal te staan. Tegen de Amsterdammers was er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van coach Erik Braal werkte hard en stond na de eerste tien minuten al met 25-17 voor. Dat beeld trok zich door richting de rust. Na de pauze werd de verdediging strakker aangetrokken, waardoor de gasten in het derde bedrijf slechts acht punten konden bijschrijven.

Onder leiding van Brandyn Curry, Evan Bruinsma en Thomas Koenis speelde Donar in die fase al lang een gewonnen wedstrijd. Daardoor kon jeugdspeler Rienk Mast zijn kans krijgen in het derde kwart. Dat zorgde voor enthousiaste reacties vanaf de tribunes. Bruinsma was topscorer met 17 punten. Koenis liet 15 punten noteren en hij pakte 8 rebounds. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Rotterdam op het programma, waarna woensdag Europees gespeeld wordt. In Leek tegen ESSM le Portel uit Frankrijk.