Sport

Donar heeft selectie compleet; Evan Bruinsma laatste aanwinst

Landskampioen Donar heeft de selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De Amerikaanse power forward Evan Bruinsma vastgelegd. De 24-jarige speler heeft voor één seizoen getekend in Groningen. Bruinsma speelde het afgelopen seizoen in Bulgarije bij Rilski Sportist Samokov. Hij noteerde gemiddeld zestien punten en acht rebounds per wedstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Bruinsma speelde tot en met 2014 in de NCAA voor Detroit Mercy en begon daarna aan zijn carrière in Europa. Daar speelde hij in Luxemburg, Tsjechië en Bulgarije. Evan heeft ervaring in de Champions League en de FIBA Europe Cup met prima statistieken. Bestuurslid technische zaken Martin de Vries is ingenomen met de laatste aanwinst. 'We waren al een poos bezig met Evan omdat hij voor ons de favoriete kandidaat was. We zijn erg blij met het feit dat hij nu voor Donar gaat spelen. Het is een echte stretch 4 speler. Hij kan goed inside spelen maar heeft ook een prima 3-puntschot. Daarnaast is hij een uitstekende rebounder en passer. Met de komst van Evan zijn we nu compleet en kunnen we op alle fronten mee strijden.'

Met de komst van Evan Bruinsma is het team van Donar compleet en bestaat verder uit; Daan Maring, Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Arvin Slagter, Aron Royé, Brandyn Curry, Thomas Koenis, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Drago Pasalic en de woensdag vastgelegde Stephen Domingo. Donar begint de oefencampagne voor het nieuwe seizoen op 2 september in sporthal De Mencke in Uithuizen. De voorronde voor de Champions League beginnen voor Donar met een thuiswedstrijd tegen Vytautas uit Litouwen op dinsdag 19 september.