Donar dendert door na 91-83 zege in Denemarken; Estudiantes laatste hobbel naar Champions League

Het was lange tijd heel spannend, maar in de absolute slotfase bleven de spelers van Donar koel en sleepten ze in Aarhus een 91-83 zege uit de brand tegen Bakken Bears. Daarmee maakte Donar de 80-78 nederlaag van afgelopen zondag in MartiniPlaza goed. Halverwege stonden de Groningers al met 48-41 voor. Donar gaat nu naar de laatste voorronde. Estudiantes uit Madrid is daarin de opponent.

Donar net niet naar Champions League; in verlenging onderuit tegen Estudiantes 77-69

De thuiswedstrijd is vrijdag, maar MartiniPlaza is helaas niet beschikbaar. Daarom wordt het duel in Leeuwarden gespeeld in sporthal het Kalverdijkje. Normaal gesproken de thuishaven van Aris. Terugkijkend op het succes in Denemarken startte Donar messcherp. Ze begonnen met een 10-0 voorsprong, waarmee de toon gezet was. Na een 23-16 voorsprong na het eerste kwart waren de tweede tien minuten duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Dat kwart won Bakken Bears met 32-18 en dreigde het duel de verkeerde kant op te kantelen. Zover kwam het niet, omdat coach Erik Braal zijn ploeg ijzersterk uit de kleedkamer zag komen.

Onder aanvoering van Jason Dourisseau en Arvin Slagter werd de 48-41 achterstand snel omgebogen naar een 57-51 voorsprong. Die marge bleef gedurende de rest van de wedstrijd min of meer in tact. Met nog tien minuten te gaan stond het 70-64 voor Donar. Een zege met een verschil van drie punten volstond. De slotfase was bloedstollend spannend, omdat de thuisploeg een aantal keren terugkwam tot een achterstand van twee punten. In de laatste seconden bleef Slagter koel aan de vrije worp lijn en de Amerikaan Evan Bruinsma nam de laatste score voor zijn rekening en bepaalde de eindstand op 91-83 voor Donar. Jason Dourisseau was topscorer met 18 punten. Brandyn Curry, Even Bruinsma en Drago Pasalic noteerden ieder 13 punten.