Sport

Donar blijft maar winnen; 74-57 zege in Leiden de zestiende op rij

De grote is vraag is welke ploeg gaat Donar nog verslaan dit seizoen? Misschien wel geen enkele. Donderdagavond stond op papier de topper in Leiden tegen Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Na het laatste fluitsignaal stond er voor Donar gewoon een voordelige 74-57 eindstand op het scorebord. Halverwege stond het 36-32 in het voordeel van de Groningers.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Donar blijft uiteraard koploper in de Dutch Basketball League met 42 punten uit 22 duels. Het verschil met nummer drie Leiden werd vergroot naar 14 punten. De ploeg van coach Erik Braal heeft zich op zes speelrondes voor het einde van de reguliere competitie al geplaatst voor de halve finale van de play-offs.  Het derde kwart was doorslaggevend in Leiden. Na een 36-32 voorsprong werd het nog even gelijk, maar daarna maakte Donar onder aanvoering van, wie anders dan, Lance Jeter het verschil.

Na drie keer tien minuten zuivere speeltijd stond het al 59-44 en die marge was groot genoeg voor de zege. Bij Donar waren Arvin Slagter en Chase Fieler topscorer met 17 punten. Fieler pakte bovendien 13 rebounds. Donar heeft nu een week geen wedstrijden en treft komende donderdag de nummer vier op de ranglijst New Heroes Basketball.