Donar bereikt bekerfinale; Leiden in tweede halve finale met 85-80 verslagen

Donar heeft zich donderdagavond geplaatst voor de bekerfinale. In een vol MartiniPlaza zagen 3.500 toeschouwers de thuisploeg met 85-80 winnen van ZZ Leiden en dat was voldoende om de 79-78 nederlaag in de eerste halve finale weg te poetsen. Halverwege stond het 39-39. De finale wordt op zondag 29 maart gespeeld tegen of SPM Shoeters of Landstede Zwolle.

Qua personele bezetting was Donar weer bijna op oorlogssterkte. Alleen Craig Oshaikhwuwuomwan, terug van een schorsing, maar geblesseerd geraakt op de training was er niet bij. Het was voor het publiek een heerlijke wedstrijd om bij te zijn en er was sprake van een play-off achtige sfeer. Donar kwam goed uit de startblokken en stond na de eerste tien minuten met 24-16 voor. De gasten konden mede door Rogier Jansen in het spoor blijven en in het tweede kwart kwam de wedstrijd volledig in evenwicht, stond er 39-39 op het bord en was nog alles mogelijk.

Het derde kwart was uiteindelijk doorslaggevend in de wedstrijd. De ploeg van coach Ivica Skelin speelde erg sterk en nam een maximale voorsprong van veertien punten. Dejuan Wright onderscheidde zich in die fase met een aantal fraaie scores. In de slotseconde van het derde kwart gooide Sean Cunningham een bal van heel ver door het netje wat resulteerde in een 64-50 tussenstand. Vervolgens werd het in het vierde kwart toch nog weer spannend en kwam Leiden zelfs nog terug tot een achterstand van twee punten.

Verder kwam het niet. De benodigde marge werd nog weer iets uitgebouwd en toen bij 85-80 het laatste fluitsignaal klonk was de ontlading groot. De finale was bereikt, waardoor de kans op het prolongeren van de beker nog steeds tot de mogelijkheden behoord. Dejuan Wright was topscorer met 29 punten. Lance Jeter liet 15 punten noteren.