Sport

Donar begint aan voorbereidingen op nieuwe seizoen; nog geen werkvergunning voor Amerikanen

Nog altijd zonder hoofdsponsor is Donar begonnen aan een nieuw seizoen. Een paar honderd fans meldden zich dinsdagavond in MartiniPlaza waar de nieuwe coach Erik Braal en assistent Anjo Mekel de selectie aan een eerste training onderwierpen. De nieuwe Amerikanen Ken Brown, Will Sullivan, Chase Feeler en Garrick Sherman waren wel aanwezig, zoals wel vaker met buitenlandse spelers, is de werkvergunning nog niet in orde.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Ross Bekkering was vanwege familieomstandigheden nog niet van de partij, maar hij zal snel aansluiten. Yannick Franke heeft vooralsnog verplichtingen met het Nederlands team. Oranje gaat binnenkort aan het Europees kampioenschap meedoen. Jason Dourisseau, die ook lange tijd deel uit maakte van het Nederlands team, was wel van de partij. De verloren zoon speelde vorig seizoen in Duitsland, maar hij trouwde recent met zijn Groningse vriendin. De 31-jarige speler is inmiddels geneutraliseerd tot Nederlander en moet één van de motoren van het wederom vernieuwde Donar worden.

De bekerwinnaar gaat dit seizoen voor drie prijzen. De Super Cup, de nationale beker en uiteraard de landstitel. De strijd om de Super Cup tegen Shoeters uit Den Bosch staat zondag 4 oktober op het programma. Vooralsnog speelt Donar een beperkt oefenprogramma. Pas op zaterdag 19 september staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Sportcentrum Leek is Bremerhaven dan de tegenstander. De traditionele Open Dag is gepland op zondag 26 september. Donar speelt dit seizoen ook Europees en komt uit in de Europe Cup. Dit avontuur begint op woensdagavond 21 oktober.