Sport

Danny Buijs nieuwe trainer FC Groningen; Hennie Spijkerman assistent

Het hing al een tijdje in de lucht en woensdag werd het definitief. Danny Buijs wordt de nieuwe trainer van FC Groningen en Hennie Spijkerman wordt zijn assistent. Beiden worden op een later moment gepresenteerd. De leiding van de club wou een einde maken aan de speculaties, maar acht het nu niet gepast om meer aandacht aan het besluit te geven. De focus ligt op de wedstrijd van komende vrijdag in Venlo tegen VVV.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

De 35-jarige Buijs tekent voor twee jaar. Spijkerman komt in eerste instantie voor één jaar. Buijs stond van medio 2004 tot 2006 als speler onder contract bij de FC. Aan het begin van zijn derde seizoen, op 30 augustus 2006, vertrok de middenvelder naar Feyenoord. In 67 wedstrijden maakte Buijs acht doelpunten. Hij was populair bij de supporters vanwege zijn aanstekelijke speelstijl. Altijd de mouwen opstropen en er voor gaan. Na Feyenoord, ADO Den Haag, Killmarnock in Schotland en Sparta Rotterdam bouwde de nieuwe trainer van FC Groningen af bij Kozakken Boys. Sinds 2014 is Buijs trainer bij de formatie uit Werkendam.

Daar werd hij in zijn eerste seizoen direct kampioen van de Topklasse. Momenteel is Buijs bezig met de opleiding cursus coach betaald voetbal. Normaal gesproken slaagt hij hier in mei voor.  De in Zwolle geboren Spijkerman was de laatste jaren assistent-trainer bij Ajax, waar hij op 21 december 2017 mocht vertrekken. Technisch manager Ron Jans, die nog een jaar langer blijft, kent Spijkerman van zijn tijd bij FC Emmen. Begin 2000 was Spijkerman hoofdtrainer en Jans de assistent. Eind 2002 vertrok Jans toen naar Groningen om daar de langst zittende trainer van FC Groningen te worden. Wanneer het nieuwe technische duo gepresenteerd wordt, is nog niet bekend.