Sport

Burnet en Rusnak niet inzetbaar, Antonia terug na blessure

FC Groningen speelt zaterdagavond tegen Willem II in Tilburg. Rusnak en Burnet zijn geblesseerd, Jarchinio Antonia keert na weken blessureleed weer terug.


Leestijd: 1 minuut

Burnet en Rusnak niet inzetbaar, Antonia terug na blessure
Burnet en Rusnak niet inzetbaar, Antonia terug na blessure

Bekerfinalist Groningen moet het dus tegen Willem II doen met een volledig nieuwe bezetting aan de linkerkant. “De opzet was om niet te gaan wisselen, maar we worden daar nu jammer genoeg toe gedwongen,” aldus trainer Van de Looi.

Burnet heeft liesklachten en Albert Rusnak kan niet spelen wegens spierklachten. Van de Looi: “Het is jammer dat beide spelers er niet bij zijn. Burnet en Rusnak voelen elkaar goed aan. Albert is balvast en voor een back als Lorenzo is dat heerlijk om overheen te denderen.”

De afwezigheid van het tweetal zorgt ervoor dat Antonia in de basis gaat starten aankomende zaterdag. Van de Looi heeft vertrouwen in de terugkeer van de snelle aanvaller: “Hij is een speler die met specifieke wapens nog van grote waarde voor ons kan zijn dit seizoen.”

Antonia raakte op 5 februari dit jaar geblesseerd en is blij dat hij nu weer kan spelen. “Gelukkig krijg ik nu weer de kans en ben ik klaar om te starten. Ik ben blij dat ik direct het vertrouwen van de trainer krijg om mezelf te laten zien.”

Ook spits Danny Hoesen reist niet af naar Tilburg, evenals de nog altijd geblesseerde Hiariej. Groningen en Willem II staan in punten gelijk op de ranglijst en strijden met onder meer SC Cambuur en FC Twente om de laatste plek voor de play-offs. 

De aftrap is om 20:45 in het Koning Willem II stadion