Sport

Boels-Dolmans wint ploegentijdrit; Van Dijk houdt leiding in Healthy Ageing Tour

De formatie van Boels-Dolmans heeft donderdag de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In een ploegentijdit van 19,6 kilometer rond Baflo maakte de wereldkampioen de status van favoriet helemaal waar. De formatie van Danny Stam bleef Team Sunweb (de ploeg van leidster Ellen van Dijk) en Cervélo-Bigla dertig seconden voor. De werkelijke achterstanden worden niet door berekend in het klassement. Er werd een bonificatiesysteem toegepast met 35 seconden voor de winnaar en zo aflopend naar nul. Hierdoor blijft Van Dijk leidster met twintig seconden voorsprong op Anna van der Breggen.


Leestijd: 1 minuut

Boels-Dolmans wint ploegentijdrit; Van Dijk houdt leiding in Healthy Ageing Tour
Boels-Dolmans wint ploegentijdrit; Van Dijk houdt leiding in Healthy Ageing Tour

Stam keek vooraf toch ook met gezonde spanning uit naar de tijdrit voor teams in de Healthy Ageing Tour. De wereldkampioen op dit onderdeel startte hier in een deels nieuwe bezetting. "Je kunt ploegentijdritten nooit helemaal met elkaar vergelijken, maar deze verliep goed. Het team draaide heel soepel en het tijdsverschil is toch stevig te noemen. Dat geeft hoop voor de komende tijdritten. We beginnen natuurlijk niet op nul als team, we hebben ervaren rensters, maar je moet de nieuwe rensters wel inpassen."

Ellen van Dijk had na afloop nog altijd de gele leiderstrui om de schouders, omdat er gewerkt werd met bonusseconden. De renster van Sunweb heeft een marge van twintig seconden op runner-up Anna van der Breggen en kijkt met vertrouwen vooruit. "Ik heb de trui nog altijd om de schouders. Het is geen geheim dat de grootste tegenstand te verwachten is van de rensters van Boels-Dolmans, die staan met meer rensters voorin het klassement en zijn dus in de breedte sterk. Maar ik ga er met mijn ploeggenotes alles aan doen om die trui vast te houden. Dat zal echter elke dag knokken worden tegen de wind, zoals het er nu naar uitziet."