Beschamende vertoning FC Groningen; 3-1 nederlaag bij degradatiekandidaat Roda JC

Op  14 januari kwam FC Groningen geweldig uit de winterstop. In Almelo werd met 4-1 gewonnen van Heracles. Dat was veelbelovend, maar sindsdien wacht de FC al acht wedstrijden op een overwinning. In Kerkrade lukte het zondag ook niet. Sterker nog Groningen speelde zeldzaam slecht en verloor met 3-1 bij de degradatiekandidaat. In blessuretijd kreeg Bryan Linssen uit frustratie ook nog een rode kaart. Het was al de zevende keer dit seizoen dat FC Groningen niet met elf man eindigde.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

De ploeg van trainer Ernest Faber staat nog altijd elfde in de Eredivisie met 28 punten uit 26 duels. Het verschil met nummer negen Willem II bedraagt momenteel vier punten, maar de afstand naar de zestiende plaats is ook maar vijf punten.  Komende zaterdag komen de Tilburgers op bezoek in het NoordLease Stadion. Wil Groningen in positie blijven dan moet die wedstrijd gewonnen worden. Lukt dat niet dan kan het zomaar gebeuren dat met nog zeven speelrondes te gaan nog naar beneden gekeken moet worden.

In Kerkrade was niks terug te zien van de prima wedstrijden tegen FC Utrecht en Ajax. Het was slappe hap. Ondanks dat kreeg met name Mimoun Mahi een aantal behoorlijke kansen om de score te openen, maar de topscorer liet dat na. Trainer Faber repte na afloop van een totale off-day. de gasten kwamen na ruim een half uur op achterstand. Abdul Ajagun kon ongehinderd inkoppen. Dat was bij de 2-0 tien minuten na rust ook zo. Chris Kum kon bij de tweede paal zomaar binnen knikken. De derde treffer was ook een gevalletje niet opletten. Dani Schahin kon van dichtbij ook binnenkoppen.

Zo stapelde zich fout op fout en was de treffer van Linssen in de 73e minuut slechts voor de statistieken.  Het was voor de Limburger de vierde treffer in drie wedstrijden, maar dat gegeven viel achter de komma weg toen hij in de extra tijd notabene op de achterlijn Freddy Ananou opzichtig trapte, terwijl hij nooit meer bij de bal kon. De zevende keer dit seizoen dat FC Groningen incompleet in het veld stond. De terugreis duurde voor het gevoel ongetwijfeld eindeloos, maar het resultaat werd er niet anders van. Met 3-1 verliezen van een degradatiekandidaat is ronduit zeer teleurstellend. Komende zaterdag is er maar één remedie; revanche nemen.