Be Quick legt koploper over de knie; De Dijk op de Esserberg met 2-1 verslagen

In de Derde Divisie heeft Be Quick 1887 voor een geweldige stunt gezorgd door koploper De Dijk uit Amsterdam met 2-1 te verslaan. Aanvoerder Robert Talens scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer, nadat de thuisploeg op slag van rust op achterstand gekomen was. Door de overwinning is Be Quick gestegen naar de vierde plaats met 28 punten uit 15 wedstrijden.

Droefenis bij Be Quick1887; degradatie naar Hoofdklasse na 2-0 verlies tegen GOES

Bij de Amsterdammers wordt royaal betaald aan spelers. Spits Dennis Kaars, die zondag al zijn 23e treffer van het seizoen maakte ontvangt naar verluidt maandelijks een modaal salaris. Bij Be Quick krijgen spelers een vrijwilligersvergoeding en is een goed georganiseerde voetbalopleiding de basis om succesvol te zijn. Alleen al daarom was het extra leuk dat de ploeg van trainer Mischa Visser de Amsterdammers met nul punten weer de bus in kon laten gaan.

Kort voor rust wisten de gasten dan wel op voorsprong te komen, maar Be Quick speelde zeer georganiseerd en sloeg na rust toe. Een kleine twintig minuten voor tijd viel de 1-1. Romano Djababoe bereidde goed voor eb invaller Rick Wiersma joeg de bal uiteindelijk binnen. Tien minuten voor tijd viel de winnende treffer. De doelman van De Dijk, oud-prof Jeroen Verhoeven, ging in de fout bij een vrije trap van Raymond Bolt waarna Talens dankjewel zei en de winnende treffer binnen kopte.

De aanvankelijke doelstelling van Be Quick was handhaving. De vraag is of deze doelstelling niet aangepast moet worden. Nog twee competitieronden en dan hebben ze iedere tegenstander een keer gehad. Komende zondag staat de topper tegen de nummer drie Dongen op het programma. Er is slechts één punt verschil tussen beide ploegen. Bij een zege rukt de Good Old zelfs op naar de derde plaats in de Derde Divisie.