sport

15 mrt 2017, 08:08

Bauke Mollema negende in Tirreno-Adiratico; op schema richting de Giro d' Italia

Bauke Mollema negende in Tirreno-Adiratico; op schema richting de Giro d' Italia

Bauke Mollema is dinsdag als negende geëindigd in het eindklassement van de Tirreno-Adriatico. Teleurstellend, omdat Mollema de Italiaanse etappekoers als eerste serieuze testcase had aangestreept. Het ging direct in de ploegentijdrit al mis. In ruim twintig kilometer verloor Trek Segafredo al bijna een minuut.  Dinsdag liet Mollema weten wel tevreden te zijn over zijn niveau en op koers te liggen richting de Ronde van Italië.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto kwam Mollema niet echt uit de verf. Mollema kwam na tien kilometer niet verder dan de 47e plaats. De Groninger had graag de voor hem staande Rigoberto Uran nog willen passeren in het klassement. Daarvoor kwam Mollema twee seconden tekort. In de eindstand had de kopman van Trek Segafredo een achterstand van 1.38 minuten achterstand op winnaar Nairo Quintana. Mollema kende zaterdag een mindere dag. Toen lag de finish op 1.700 meter. In plaats van achterstand te verminderen verloor Mollema nog extra tijd op de meeste concurrenten.

Op de website van zijn ploeg reageerde Mollema: 'Ik moet zeggen dat dit niet echt mijn favoriete tijdrit is met slechte wegen en veel verkeersdrempels, maar je moet gewoon alles geven. Ik had gehoopt om Uran passeren, maar ik heb het niet gehaald, en ja, dat was het verhaal van de dag. Het was niet een geweldige tijdrit denk ik. In het algemeen voel ik me goed, ben goed hersteld en voelde me goed de laatste dagen. Het is alleen jammer dat ik niet verder kwam dan de negende plaats, het is niet een geweldig resultaat. Maar algemeen denk ik mijn niveau is goed voor nu, en ik ben op schema voor de Giro.'  Mollema rijdt vanaf 20 maart de Ronde van Catalonië in Spanje.

;