Sport

Bauke Mollema begint aan eerste serieuze testcase van het seizoen; Tirreno-Adriatico in Italië

Het seizoen staat voor Bauke Mollema in het teken van de Ronde van Italië. In mei wil de Groninger een serieuze gooi doen naar de eindzege. Een eerste belangrijke testcase is de Tirenno-Adriatico begin maart. Naast Parijs-Nice de voorbereidingswedstrijd van het voorjaar. Twee jaar geleden werd Mollema al eens tweede in het eindklassement achter Nairo Quintana. Vorig jaar eindigde de kopman van Trek Segafredo als negende. Hij had hoger kunnen eindigen, maar de lastigste etappe werd wegens slechte weersomstandigheden geschrapt.


Leestijd: 1 minuut

Mollema wint in Oostvoorne; tweede solozege deze week
Mollema wint in Oostvoorne; tweede solozege deze week

Mollema heeft in de eerste wedstrijden van het seizoen al blijk gegeven van goede benen. Eind januari schreef hij in Argentinië de Ronde van San Juan op zijn naam en twee weken geleden eindigde Mollema in de Ronde van Abu Dhabi als vierde. De Tirreno Adriatico is echter andere kost. Veel renners die in mei aan de start staan van de Giro melden zich ook in Lido di Camaiore. Een plaats aan de Toscaanse kust waar de renners woensdag een ploegentijdrit van bijna 23 kilometer wacht.

Normaal gesproken is het totale parcours Mollema op het lijf geschreven. Een etappe met een aankomst bergop en verder veelal etappes met stijl en kort klimwerk. De Tirreno eindigt dinsdag met de traditionele tijdrit over bijna negen kilometer in San Benedetto del Tronto. De beslissing valt mogelijk zaterdag. Dan is de finish getrokken op het 1.675 meter hoog gelegen Terminillo. Na de Tirreno rijdt Mollema vanaf 20 maart ook nog de Ronde van Catalonië om daarna van de radar te verdwijnen voor een hoogtestage van een aantal weken. Op 5 mei begint de honderdste Giro d' Italia met drie etappes op het eiland Sardinië.