Arjen Robben maakt winnende rentree; Bedumer scoort direct

Arjen Robben heeft na maanden blessureleed woensdagavond zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van Bayern München. Hij kwam na een uur spelen in de tweede helft van het competitieduel tegen medekoploper Hertha BSC in het veld en scoorde direct. Robben kwam in maart voor het laatst in aktie.

Leestijd: < 1 minuut

FC-spelers geëerd in woningen  Oosterparkwijk
FC-spelers geëerd in woningen Oosterparkwijk

Zeven minuten na zijn invalbeurt maakte de aanvaller, die eerst opviel met een onvervalste buiteling in het strafschopgebied terwijl er niks aan de hand was, de derde treffer van Bayern en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Franck Ribéry en Thiago hadden de thuisploeg op voorsprong gezet. Robben raakte op 17 juli geblesseerd aan zijn lies in een oefenwedstrijd, waarin hij juist zijn rentree had gemaakt na vier maanden blessureleed. Het Nederlands elftal speelt begin oktober de kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Robben maakt geen deel uit van de voorselectie van bondscoach Danny Blind. Wellicht dat de aanvoerder alsnog wordt opgeroepen.