Sport

'Andere spelers dienen zich aan en verdienen een kans'

Om de slechte reeks van zijn team te doorbreken zal FC Groningen-coach Ernest Faber voor de wedstrijd tegen AZ van zondag hoogstwaarschijnlijk een en ander veranderen aan zijn basiself. 'Andere spelers dienen zich aan en verdienen een kans, nu de resultaten achterblijven', aldus de trainer.


Leestijd: 1 minuut

Faber houdt tegen Zwolle vast aan winnend elftal
Faber houdt tegen Zwolle vast aan winnend elftal

Faber beschikt tegen AZ over een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen verdediger Samir Memisevic is er niet bij vanwege een schorsing. Maar behalve op zijn positie, links centraal in de verdediging, overweegt Faber op nog enkele posities wisselingen toe te passen. “Daarin worden spelers niet beoordeeld op één wedstrijd, maar een reeks van wedstrijden en ook de inzet op trainingen", aldus de trainer op de website van zijn club.

"Het gaat daarbij om het hele pakket; wat we met elkaar hebben afgesproken en hoe vervolgens de uitvoering is. Bovendien zijn er op diverse posities andere spelers die zich aandienen en ook een kans verdienen, nu de resultaten achterblijven.”

Tegenstander
Met AZ treft Groningen zondag de nummer vijf van de ranglijst, die in de competitie al zeven duels op rij ongeslagen is. “AZ is en blijft een goede ploeg met kwalitatief goede spelers en veel snelheid. Wat dat betreft is de uitdaging des te groter om onze eerste thuiszege zondagmiddag te pakken”, aldus Faber.