Sport

Abiant Lycurgus fluitend naar volgende ronde in Challenge Cup; Fatra Zlin volgende tegenstander in Europees avontuur

De volleyballers van Abiant Lycurgus hoefden zich woensdagavond niet bovenmatig in te zetten om de volgende ronde van de Europese Challenge Cup te bereiken. In returnwedstrijd tegen Rivo Rijssen, waar Lycurgus twee weken geleden al met 3-0 gewonnen had, speelde de thuisploeg zo goed dat de gasten geen schijn van kan kregen. Het werd in ruim een uur 3-0 en dat betekent dat Lycurgus nu echt Europa in mag en de degens gaat kruisen met Fatra Zlin uit Tsjechië.


Leestijd: 1 minuut

Alles voldeed aan de Europese regels in het Alfa-college Sportcentrum, terwijl het gewoon twee Nederlandse ploegen waren die elkaar tegemoet traden. De Europese bond CEV had het nu eenmaal zo bedacht om clubs niet onnodig op kosten te jagen. Dat is prima, maar het Europees volleybal had het weinig van doen. “En dan is het voor Rivo extra zuur dat zij hun debuut op het internationale toneel zo afsluiten. Ik kan me goed voorstellen dat zij nu dubbel balen” toonde Lycurgus-coach Arjan Taaij zich begripvol. “Dit systeem van loting is niet goed voor de spelers, voor het publiek, voor de sponsors en dus ook niet voor het volleybal”.  

De setstanden lieten aan duidelijkheid niets te wensen over: 25-19, 25-20 en 25-13. De statistieken na afloop logen er ook niet om. Van de 65 aanvallen, ging met in slechts zes gevallen mis. Dat zijn extreem goeie cijfers en geeft aan dat Lycurgus groeiende is naar een vorm die nodig is om tot het einde van het seizoen mee te strijden voor de landstitel. De Groningers speelden bij vlagen uitstekend volleybal, zo constateerde ook Taaij na afloop tevreden: ”Het doel was om de wedstrijd zo snel mogelijk af te maken. Ook al omdat zondag de topper tegen Dynamo wacht. Het is mooi om te zien dat ons spel steeds beter wordt en er vooruitgang is op verschillende onderdelen van het spel, zoals het uitverdedigen, de aanvalsopties die we creëren, enz.”

De eerste ontmoeting met Fatra Zlin staat over twee weken op het programma. De return is vermoedelijk op donderdag 18 december. Komende zondag speelt Lycurgus om 18 uur voor de competitie thuis tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn, De ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie begint om 18.00 uur.