Sport

Abiant Lycurgus wint eenvoudig met 3-0 van hekkensluiter; puntje uitgelopen op nummer twee Orion

Koploper Abiant Lycurgus had woensdagavond in de Eredivisie geen moeite om hekkensluiter Arbo Rotterdam Volleybal met 3-0 te verslaan. De start was met 25-23 stroef, maar de overige setstanden waren met 25-12 en 25-16 veelzeggend. In de stand liep Abiant Lycurgus een puntje uit op Seesing Orion uit Doetinchem. De nummer twee won de uitwedstrijd bij het Talent Team op Papendal slechts met 3-2.


Leestijd: 1 minuut

Coach Arjan Taaij had voor een basisteam gekozen dat nog nooit in deze samenstelling gespeeld had. Spelverdeler Sam Gortzak stond voor het eerst in de basis, waardoor Jay Blankenau rust kreeg. Dennis van der Veen speelde in plaats van Sander Scheper en Auke van de Kamp verving Steven Irvin. Wytze Kooistra, Jacob Guymer, Chris Voth en Just Dronkers completeerden het team. De gasten hadden vanwege blessures en spelers die vanwege werk geen vrij konden krijgen de beschikking over slechts zes spelers.

In de eerste set ontbrak het aan scherpte en moest de afstemming nog gezocht worden. Het meest opmerkelijke feit deed zich bij 17-15 voor. Auke van der Kamp probeerde bij de spelersbank een onmogelijke bal nog te halen. Hij gleed voluit en haalde daarbij zijn rechterknie open. De wond was dusdanig dat hij het moest laten hechten. Het is afwachten hoe lang de altijd ongecompliceerd spelende Van de Kamp uit de running is. Tjerk Dercksen was zijn vervanger en die kwam gaandeweg de wedstrijd steeds beter in zijn spel. Nadat Kooistra bij 24-22 nog geblokt werd en de gasten een score lieten noteren verzilverde Voth het derde setpoint. De andere twee sets waren slechts een formaliteit. In 59 minuten was de wedstrijd gespeeld. Abiant Lycurgus heeft 26 punten uit 9 duels. Orion heeft 22 en Landstede Volleybal uit Zwolle heeft er negentien.

Zaterdagavond staat de uitwedstrijd in Barneveld tegen Advisie SSS nog op het programma voordat de selectie wederom afreist naar Siberië voor het Europese treffen met Fakel Novy Urengoy.