Sport

Abiant Lycurgus weer naar MartiniPlaza; voorronde Champions League moet weer voor kolkende hal zorgen

Abiant Lycurgus gaat weer wedstrijden in MartiniPlaza spelen. Nadat in de finale van de play-offs om de landstitel in april Plaza vol liep met volleyballiefhebbers, waarbij de Groningers op zondag 23 april voor het eerst in de historie landskampioen werden, wordt daar nog altijd met veel genoegen teruggekeken. Ruim 4.300 supporters getuige van een waar volleybalfeest in MartiniPlaza. Komend seizoen worden in ieder geval de wedstrijden in de voorronde van de Champions League in Plaza gespeeld.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus zeer verrassend uitgeschakeld in bekertoernooi; 3-1 nederlaag tegen Dynamo
Lycurgus zeer verrassend uitgeschakeld in bekertoernooi; 3-1 nederlaag tegen Dynamo

De bestuurlijke intentie lag er al om voor grote wedstrijden dit weer te doen. Daar kwam nog bij dat de eis van de Europese volleybalbond is om een toeschouwerscapaciteit van minimaal drieduizend te kunnen garanderen. Dat is in het Alfa-college Sportcentrum onhaalbaar. Hier worden gewoon alle reguliere wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd in MartiniPlaza is op woensdag 2 november. Dan is het Bulgaarse Dobrudja 07 Dobrich de tegenstander. Op dinsdag 8 november is de return. De Bulgaren hebben ook geen capaciteit van drieduizend toeschouwers, waardoor in een andere hal gespeeld moet worden. Als Lycurgus de volgende ronde haalt, wacht het Belgische Noliko Maaseik op woensdag 16 november in MartiniPlaza. Op zondag 20 november wordt de return in België gespeeld.

Mocht het zover komen dan volgt daarna de groepsfase van de Champions League. Bij uitschakeling wordt het Europese avontuur vervolgd in de strijd om de CEV-Cup.