Sport

35e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier van start; Rick Smit winnaar in Peize

De 35e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier is zondag van start gegaan. Het was altijd een zesdaagse, maar sinds vorig jaar worden nog maar vijf dorpen aangedaan; Peize, Nieuw-Roden, Zevenhuizen, Noordhorn en De Wilp. De organisatie weet inmiddels dat de huidige hoofdsponsor Rabobank er na 2018 mee ophoudt. Dat zet de toekomst niet direct op het spel, maar het zou handig zijn als de komende twee edities dusdanig kleurrijk verlopen dat een geldschieter gemakkelijker over de streep getrokken kan worden.


Leestijd: 1 minuut

Meer variatie in programma Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier
Meer variatie in programma Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

De ingrediënten voor dit jaar zijn aanwezig. Buitenlandse deelname van een vijftal Spanjaarden, de rentree van de begin dit jaar gestopte profwielrenner Lieuwe Westra en een aantal grote namen van andere wielrenners. Zo prijkt de naam van Jeff Vermeulen, de eindwinnaar van vorig jaar, op de startlijst. De Wielermeerdaagse trapte traditioneel af in Peize, waar de renners een omloop voor de kiezen kregen. Er ontstond uiteindelijk een kopgroep van tien renners.

Na tachtig kilometer mochten ze gaan sprinten om de eindbuit. Marathonschaatser Rick Smit uit 't Harde hield de eer hoog namens de Noordelijke Wielervereniging Groningen, de NWVG, door de rapste benen te hebben. Bas Tietema uit Zwolle werd tweede en Adrie Lindeman uit Assen maakte het succes van de NWVG compleet door derde te worden. Tim Weerkamp uit Groningen eindigde als negende en Allard Neijmeijer, eveneens uit de Stad, maakte de top tien compleet. De Spanjaarden konden nog geen potten breken en ook van Westra werd weinig vernomen.

De 35e Wielermeerdaagse gaat maandagavond verder in Nieuw-Roden.