Nieuws

Zoekacties vermiste agent leveren niets op

Zoekacties van de politie naar de 30-jarige vermiste agent uit Groningen hebben donderdag niets opgeleverd. In en om het Schildmeer (Groningen) en in de bossen bij het Friese Beetsterzwaag is met een politiehelikopter naar de man gezocht. Dat meldde de politie donderdag.Zoekacties van de politie naar de 30-jarige vermiste agent uit Groningen hebben donderdag niets opgeleverd. In en om het Schildmeer (Groningen) en in de bossen bij het Friese Beetsterzwaag is met een politiehelikopter naar de man gezocht. Dat meldde de politie donderdag.


Leestijd: 1 minuut

Het Schildmeer werd uitgekamd omdat op luchtbeelden die woensdag toevallig van het meer waren gemaakt, een man op het ijs te zien was die deels aan het signalement van de vermiste Friso Wouda voldeed. Deze man heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Omdat de van oorsprong Friese agent vaak in de bossen bij Beetsterzwaag kwam, besloot de politie de bossen uit te kammen. Het gebied is echter zo groot dat verder zoeken geen zin heeft, aldus een politiewoordvoerder.

De agent in opleiding wordt sinds dinsdagochtend vermist. De politie sloeg groot alarm omdat hij waarschijnlijk zijn dienstwapen bij zich heeft. De politie heeft meerdere tips gekregen, maar concrete informatie over een verblijfplaats van Wouda zat daar niet bij, aldus de politie.