Wonen

Wethouder Frank de Vries neemt jaarboek in ontvangst over archeologie, bouwhistorie en restauratie in de gemeente Groningen

Dit jaar verschijnt voor de veertiende keer Hervonden Stad, jaarboek voor archeologie, bouwhistorie en restauratie in de gemeente Groningen. Op dinsdag 24 november 2009 om 17.00 uur zal Frank de Vries, wethouder van Groningen voor onder meer Monumenten en Archeologie, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.


Leestijd: < 1 minuut

De presentatie zal plaatsvinden in het monumentale trappenhuis van het door Siebe Jan Bouma ontworpen gebouw van Gemeente Werken, bij de vorig jaar gereconstrueerde Bouma-lamp, waarover u in Hervonden Stad 2009 meer kunt lezen.

In het boek staat ook een buitengewoon interessant essay over de (verhitte) discussies – direct na de bevrijding in 1945 – rondom het al dan niet neerhalen van de resterende historische gevels van de oostwand van de Grote Markt. Op basis van veel diepgravend en origineel archief-onderzoek heeft dat tot nieuwe iinzichten geleid rondom een ook nu nog actueel thema!

HET BOEK IS VANAF WOENSDAG TE KOOP IN DE BOEKHANDEL.