Nieuws

Wakker Dier wil Groningse ganzenlevereters vetmesten

Stichting Wakker Dier voert vandaag actie bij restaurants in Groningen die ganzenlever op de kaart hebben staan. De actievoerders plaatsen een tafeltje bij de ingang waaraan bezoekers plaats kunnen nemen om met een trechter maïsbrij gevoerd te krijgen. Dat meldde een van de actievoerders van Wakker Dier.


Leestijd: < 1 minuut

Het is de bedoeling dat de restaurantgasten op deze manier de hardhandige manier ervaren waarop ganzen worden vetgemest. Om de foie gras te krijgen, duwen ganzenhouders ganzen en eenden twee tot drie maal daags met een trechter een kilo maïs door de strot. Hierdoor kan de lever in drie weken tijd tien keer zo groot worden. De dieren lopen volgens Wakker Dier door de manier van voeden verwondingen, infecties en botbreuken op.In de stad Groningen wordt actie gevoerd bij restaurant Apedans, dat volgens Wakker Dier foie gras op de kaart heeft staan.