Nieuws

Volleybal Groningen : Wisselvallig Abiant Lycurgus wint uiteindelijk overtuigend met 3-1

Abiant Lycurgus heeft de thuiswedstrijd tegen Floorever/Reflex met 3-1 gewonnen. In een wisselvallige wedstrijd waren de setstanden 25-19, 25-19, 20-25 en 25-13. Een kleine 300 toeschouwers waren afgekomen op het duel in Groningen. Daarmee was het Alfa-college Sportcentrum op het wat ongebruikelijke

Leestijd: 2 minuten

aanvangstijdstip van zondagavond 20.00 uur toch nog redelijk gevuld. Het kon de thuisploeg aanvankelijk maar moeilijk inspireren. Met de gebruikelijke basis Lubberts, Felicissimo, Wilson, Andringa, Borst, Van Werkhoven en libero Dronkers begonnen de Groningers nogal moeizaam en oogden ze niet altijd scherp.

Waarschijnlijk had de ploeg van Ronald Zoodsma tijd nodig om warm te draaien, misschien wel door de tamelijk lage temperatuur in de hal. Aan het net werden goede scores afgewisseld door onnodige fouten. Reflex deed het overigens niet beter, waardoor het verschil tussen beide ploegen nooit meer dan twee punten bedroeg. Maar vanaf 19-18 zorgde een rake serie van Taylor Wilson vanachter de servicelijn en sterk blokkeren van Robbert Andringa en Dennis Borst dat Lycurgus toch vrij gemakkelijk de eerste set binnenhaalde.

Daarna leek Lycurgus de klus iets te gemakkelijk op te vatten. De frank en vrij spelende Kampenaren namen brutaal de leiding in zowel de tweede als de derde set. Zoodsma moest zijn spelers tijdens de time-outs een paar keer flink op scherp zetten, voordat zijn ploeg de stand weer om kon draaien. In de tweede set lukte dat na een 6-9 achterstand, maar in de derde set grossierde zijn ploeg in serve en aanvalsfouten, waardoor de gasten steeds aan de goede kant van de score bleven.

En op het midden had Lycurgus geen antwoord op de gemakkelijk scorende Kay Hulsebos. Het leidde zowaar tot setwinst voor Reflex.
Ondertussen had Zoodsma Nick Ptaschinski bij het begin van de derde set ingebracht voor Lubberts, terwijl eerder al Dosset en Wiens de plaats van Van Werkhoven en Andringa innamen. Ondanks het setverlies liet de Lycurgus-coach dezelfde spelers beginnen aan de vierde set.

Een terechte keus zo bleek. Want zijn ploeg beet aanmerkelijk feller van zich af. Vooral Edson Felicissimo roerde zich op de voor hem bekende wijze met vaak spectaculaire scores. Aan de hand van de Braziliaan liep Lycurgus vlot uit naar een grote voorsprong.
Met de 3-1 winst hield Abiant Lycurgus de wedstrijdpunten in de tas en komt de ploeg op 23 punten uit 11 wedstrijden. Daarmee blijft de ploeg op de derde plaats, vlak achter Orion.