Nieuws

Volleybal: Abiant Lycurgus blijft op drie staan in eredivisie

De Groningse topvolleyballers van Lycurgus hebben goede zaken gedaan en staan nu derde in de eredivie.

Met een 1-3 overwinning heeft Abiant Lycurgus zich bij SSS gerevancheerd voor de nederlaag die het in november thuis van de Barnevelders moest incasseren. De setstanden waren 26-24, 11-25, 21-25 en 18-25.

Trainer-coach Ronald Zoodsma begon de wedstrijd met zijn vaste basis van voor de jaarwisseling: Lubberts, Felicissimo, Andringa, van Werkhoven, Dronkers, Wilson en Borst. Dit zevental kende een aarzelende start. Met name aanvallend bleven de Groningers flink achter bij hun tegenstanders. Aanvoerder Robbert Andringa beaamde dat achteraf en vond dat zijn team te slap was begonnen maar zich gaandeweg die set wel had weten te herstellen. Dat was niet voldoende om ook al de setwinst binnen te halen, want die ging met het kleinst mogelijke verschil naar SSS (26-24).

“We waren wakker geschud”, zo vatte captain Andringa de gedaanteverwisseling samen die Abiant Lycurgus in de tweede set doormaakte. Serverend werd SSS veel meer onder druk gezet en ook blokkerend en verdedigend pakten de Groningers ballen die ze in de eerste set niet pakten. “Ik heb mezelf ook meer laten gelden in het veld”, voegde Andringa er aan toe. Het resultaat mocht er wezen: 11-25.

In de resterende twee sets kwam Abiant Lycurgus niet meer in de problemen. Vanaf het begin van elke set begon de ploeg scherp. SSS wist wel redelijk bij te blijven, maar de setstanden (21-25 en 18-25) waren een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen de twee teams.

Ook alle andere teams in de top-4 pakten dit weekend hun drie winstpunten. Daarom verandert er niets in de stand en blijft Abiant Lycurgus derde in de eredivisie. Komend weekend spelen de Gronigers de topper tegen regerend landskampioen Orion.