Cultuur & Uitgaan

Vanavond: Gideon-festival in Groningen, met o.a. Groninger zanger Arnold Veerman

Een primeur siert de opening van het Gideon festival in de stad Groningen: op vrijdagavond 1 juni presenteert de Groninger componist en muzikant Arnold Veeman zijn nieuwe conceptalbum Slecht, Vals en Laag. Gedurende het optreden wordt de plaat live vrijgegeven op internet, waarna iedereen hem gratis kan downloaden.


Leestijd: 1 minuut

Met het Nederlandstalige conceptalbum reageert Veeman, bekend van onder meer Groningstalige luistermuziek en de musical Bommen Berend, op een steeds commerciëler wordende muziekindustrie.

“Met Slecht, Vals en Laag wil ik aan muzikanten laten zien dat zelfs als je de eisen van de muziekindustrie opvolgt, dit geen mainstream muziek hoeft op te leveren.” aldus de componist. “Je hebt altijd de mogelijkheid om de regie in eigen hand te houden en authentiek te blijven. Vertrouwen op eigen kracht doet wonderen.” Om dit statement kracht bij te zetten heeft Veeman zijn nieuwe plaat low-budget en low-fi opgenomen, met een minimum aan instrumenten.

Om de onafhankelijkheid van het conceptalbum te benadrukken heeft Veeman ervoor gekozen om Slecht, Vals en Laag als gratis download aan te bieden. Tijdens zijn optreden op A Rocket Ride To Gideon Music Festival wordt de plaat beschikbaar gemaakt, zodat bezoekers het album direct naar hun smartphone kunnen downloaden.

Extra bijzonder is dat de componist zijn werk ook vrijgeeft voor muzikanten: “Ik wil iedere enthousiaste muzikant uitdagen om met het album aan de slag te gaan en er een eigen draai aan te geven. Voor de liefhebber ligt er zelfs een concept voor een akoestische, Rammstein-achtige liveshow klaar.”

Het Gideon-festival vindt plaats van 1 t/m 3 juni aan de Gideonweg in de stad Groningen. Kijk voor meer informatie op

www.gideon-festival.nl of op de website van Arnold Veeman,

www.arnoldveeman.com