Wonen

UMCG ziet overlast van rokers bij hoofdingang als groot probleem

Het UMCG zit met z’n handen in het haar. De overlast van rokers voor de hoofdingang is groot. Het ziekenhuis zint op rigoureuze maatregelen. Het Dagblad van het Noorden schrijft zaterdag dat de rokers een steeds groter probleem vormen.


Leestijd: 1 minuut

Afgelopen week kreeg het ziekenhuis een klacht van een hartpatiënt, die samen met z’n vriendin een luchtje wilde scheppen. Toen hij na een zoektocht eindelijk een bankje in de frisse lucht had gevonden, kwamen er al snel twee rokers naast zitten. Toen de hartpatiënt er iets van zei, kreeg hij een agressieve reactie. Beveiligers lieten weten het te druk hebben om ook op de rokers te letten.

Bij de hoofdingang van het UMCG is een rookverbod, maar de borden staan in het ziekenhuis op de grond, achter de glazen ramen. Niet alle rokers zijn zich dus van kwaad bewust.

Het ziekenhuis heeft al verschillende maatregelen genomen om het roken tegen te gaan, waaronder extra borden en zelfs een rookruimte. De beveiligers kunnen er weinig tegen doen, want daarvoor is de ruimte voor de ingang te groot. Er zijn dan ook geregeld klachten.

“Het is een weerbarstig en ontzettend lastig probleem”, aldus het UMCG in de krant. “Handhaven blijft ingewikkeld. Het liefst willen we dat iedereen stopt met roken. Ons beleid is gericht op vermindering van de overlast en op het kweken van begrip en respect voor elkaar.”

Het is nog niet bekend of en welke maatregelen er precies gaan volgen.