Nieuws

Tweetal zet als grap Groningse wegen af

Een tweetal heeft woensdag bij wijze van grap meerdere wegen en bruggen in de Groningse binnenstad afgezet met roodwitte waarschuwingslinten. Door de wegversperring stond het verkeer in de stad op meerdere plekken tijdelijk vast. Een tweetal heeft woensdag bij wijze van grap meerdere wegen en bruggen in de Groningse binnenstad afgezet met roodwitte waarschuwingslinten. Door de wegversperring stond het verkeer in de stad op meerdere plekken tijdelijk vast. Een tweetal heeft woensdag bij wijze van grap meerdere wegen en bruggen in de Groningse binnenstad afgezet met roodwitte waarschuwingslinten. Door de wegversperring stond het verkeer in de stad op meerdere plekken tijdelijk vast.


Leestijd: < 1 minuut

De twee, een 28-jarige man uit Groningen en een 20-jarige vrouw uit Winsum, verklaarden later tegenover de politie nieuwsgierig te zijn naar reacties van mensen op de linten, zo meldde een politiewoordvoerster donderdag. Omdat het sneeuwde waren de linten slecht zichtbaar en ontstonden er gevaarlijke situaties voor het verkeer, aldus de politie. Ongevallen deden zich niet voor.

De politie kon het duo aanhouden bij een door hen afgezette brug. Een van de twee stond nog met een rol van het roodwitte waarschuwingslint in zijn handen. De man en vrouw zijn meegenomen naar het bureau waar ze een proces-verbaal kregen.