Nieuws

Topman UMCG best verdienende bestuurder in zorg

Jos Aartsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG, was in 2016 de best betaalde bestuurder in de zorgsector in Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Aartsen verdiende in 2016 310.706 euro, en was daarmee vorig jaar de best verdienende bestuurder in de zorg van ons land. Dat meldt RTL Nieuws na eigen onderzoek.

De redactie van RTL Nieuws vlooide tientallen jaarverslagen en salarisopgaven van zorgbestuurders door. Van de onderzochte zorgbestuurders bleek 21 procent meer te verdienen dan de norm, want het maximale salaris voor een zorgbestuurder was in 2016 het salaris van een minister, namelijk 179.000 euro.

Daarmee overtreden zij overigens niet de wet. Want bestuurders die al een contract hadden vóór de ingang van de Wet Normering Topinkomens in 2013, mogen meer dan de norm verdienen. Vanaf het jaar 2023 overtreden zij de wet wel als ze dan nog boven de norm zitten. De salarisafspraken van de heer Aartsen dateren van vóór 2013, want mr. J.F.M. (Jos) Aartsen werd vanaf 1 juli 2012 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG.