Nieuws

Tienduizend dierenplaatjes van Kamerlingh Onnes naar Voedselbank

Woensdag 12 december 2012 overhandigen Peter Burggraaf en Yvonne Ter Beke, twee docenten van de vestiging Kamerlingh Onnes van het Reitdiep College in Groningen, 10.000 Super Dierenplaatjes aan de Voedselbank. Deze Super Dierenplaatjes zijn door de leerlingen en docenten bij elkaar gespaard.Woensdag 12 december 2012 overhandigen Peter Burggraaf en Yvonne Ter Beke, twee docenten van de vestiging Kamerlingh Onnes van het Reitdiep College in Groningen, 10.000 Super Dierenplaatjes aan de Voedselbank. Deze Super Dierenplaatjes zijn door de leerlingen en docenten bij elkaar gespaard.Woensdag 12 december 2012 overhandigen Peter Burggraaf en Yvonne Ter Beke, twee docenten van de vestiging Kamerlingh Onnes van het Reitdiep College in Groningen, 10.000 Super Dierenplaatjes aan de Voedselbank. Deze Super Dierenplaatjes zijn door de leerlingen en docenten bij elkaar gespaard.


Leestijd: 1 minuut

Leerlingen en de docenten van het Kamerlingh Onnes hebben deze 10.000 plaatjes verzameld onder het motto: ‘Eerlijk zullen we alles delen’. De heer Labru van de Voedselbank zal de plaatjes in ontvangst nemen en ze verdelen over de pakketten voor de ‘klanten’ van de Voedselbank.

Bij diverse grote supermarkten, waaronder de AH, lopen regelmatig acties waarbij de klanten bij besteding van een bepaald bedrag iets kunnen sparen. Voor minder bedeelde gezinnen is het sparen vaak moeilijk omdat ze het zich niet kunnen permitteren boodschappen te doen bij de genoemde supermarkt. Zij gaan voor hun boodschappen vaak naar de voedselbank.

Door deze actie zijn de Super Dierenplaatjes van AH voor kinderen uit deze gezinnen ook bereikbaar.

Het Kamerlingh Onnes is een van de vestigingen van het Reitdiep College in Groningen.