Nieuws

RUG haalt streep door studies Fins en Hongaars

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet een streep door de talenstudies Fins en Hongaars. Er worden voor deze studies geen nieuwe studenten meer aangenomen. Het is daarmee niet meer mogelijk om in Nederland Fins of Hongaars te studeren. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet een streep door de talenstudies Fins en Hongaars. Er worden voor deze studies geen nieuwe studenten meer aangenomen. Het is daarmee niet meer mogelijk om in Nederland Fins of Hongaars te studeren.


Leestijd: 1 minuut

De faculteit letteren draaide verlies sinds 2011. In totaal moet er 2,5 miljoen euro bezuinigd worden binnen de faculteit, waar in de toekomst nog wel de studies Engels, Frans, Spaans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch te volgen zullen zijn.

Een aantal andere opleidingen aan de faculteit zoals Nederlands, kunstgeschiedenis en Europese Talen en Culturen trekken volgens het bestuur van de faculteit niet genoeg studenten in vergelijking met de omvang van de studies. Ze zullen moeten krimpen. Daardoor zijn reorganisaties onvermijdelijk.

Verder wordt een aantal minoren en masterprogramma’s geschrapt. Anderzijds wordt er, om meer inkomsten binnen te halen, juist geprobeerd om nieuwe programma’s op te zetten die wetenschappelijk en maatschappelijk interessant zijn.
De medewerkers van de faculteit zijn maandag ingelicht over de maatregelen.