Nieuws

Rijk en provincie eens over verdubbeling N33

Het Rijk en de provincie hebben een akkoord gesloten over de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Na jarenlang onderzoek en stevige onderhandelingen over de kosten van de uitbreiding zijn beide partijen het eens geworden. De provincie Groningen betaalt 89 miljoen euro en het Rijk steekt 15 miljoen in de verdubbeling.


Leestijd: 1 minuut

Gedeputeerde Boumans vindt het belangrijk dat Groningen investeert in de Rijksweg. Hij doelt hiermee op toenemende bedrijvigheid in de gebieden rond de Eemshaven en Delfzijl, zoals de komst van nieuwe energiecentrales en Google.

Langgekoesterde wens

De verdubbeling is dan ook een langgekoesterde wens van ondernemers, gemeenten en de provincie. Zij denken dat deze uitbreiding zorgt voor betere bereikbaarheid van het Eemsdeltagebied. Ook wordt de N33 veiliger. Ondanks enige weerstand van omwonenden, hebben ook de omliggende gemeenten toegezegd te willen bijdragen aan de verdubbeling.

Vorig jaar september werd het eerste deel van de 72 km lange rijksweg al verdubbeld tussen Assen en Zuidbroek. De bestuursovereenkomst wordt vanmiddag ondertekend in Emmen door minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Boumans.