Innovatie

Regionaal Bureau Onderwijs in Groningen viert 25-jarig bestaan met symposium over arbeidsmarkt

RBO bestaat precies 25 jaar. Op 27 september wordt dit herdacht middels een symposium over duurzame en vitale inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sprekers René Paas (voorzitter Divosa), Ronald de Leij (adviseur AWVN) en Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland) geven hun visie op het thema “Duurzame en vitale inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Perspectief voor mensen zonder startkwalificatie”. Het symposium staat onder voorzitterschap van Pieter Hilhorst, publicist en tv-presentator.


Leestijd: 1 minuut

RBO is in 1987 opgericht als het Regionaal Bureau Onderwijs in Groningen. In de afgelopen 25 jaar heeft RBO zich van een gesubsidieerd, regionaal bureau ontwikkeld tot een landelijke en onafhankelijke scholingsmakelaar. Dit is voor de directie, Meindert Krijnsen en Tineke Arends, reden om het 25-jarig jubileum te vieren met een feestelijk symposium voor de relaties van RBO.

Het thema “Duurzame en vitale inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Perspectief voor mensen zonder startkwalificatie” sluit aan op de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt én bij de doelstelling van RBO om met behulp van scholing meer mogelijkheden te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezien de verwachte tekorten op de arbeidsmarkt wordt een beroep gedaan op iedereen die kan werken, maar hoe zorgen we er samen voor dat ook de meer kwetsbare doelgroepen voldoende kansen krijgen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het symposium.

Drie verschillende sprekers zullen hun visie geven op het thema: René Paas (voorzitter Divosa), Ronald de Leij (adviseur AWVN) en Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland). Na afloop is er gelegenheid om met de sprekers in discussie te gaan. Het symposium wordt geleid door dagvoorzitter Pieter Hilhorst, publicist en tv-presentator.

Voor het symposium heeft RBO een groot aantal relaties uitgenodigd. Dit zijn voornamelijk directies en medewerkers van een breed scala aan bedrijven, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties, en landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau. RBO verwacht op 27 september rond de 250 gasten te mogen verwelkomen.