Nieuws

PvdA Groningen: rustiger aan met komst tram naar Groningen

Fractievoorzitter Arjan de Rooij van de PvdA in de gemeenteraad van Groningen wil het bij de invoering van de tram naar Groningen wat rustiger aan doen. Volgens hem is de financiële situatie van de gemeente Groningen zo onzeker dat het verstandiger kan zijn iets minder voortvarend te werk te gaan dag tot nu toe de bedoeling was.Fractievoorzitter Arjan de Rooij van de PvdA in de gemeenteraad van Groningen wil het bij de invoering van de tram naar Groningen wat rustiger aan doen. Volgens hem is de financiële situatie van de gemeente Groningen zo onzeker dat het verstandiger kan zijn iets minder voortvarend te werk te gaan dag tot nu toe de bedoeling was.


Leestijd: 1 minuut

Volgens De Rooij is het verstandiger om niet meteen twee lijnen voor de Regiotram aan te leggen, maar rustig van start te gaan met eerst het aanleggen van een tramlijn door Groningen.

‘Wij zijn als PvdA altijd voorstander geweest van de terugkeer van de tram naar Groningen, en dat zijn we nog steeds. Maar het is nu eenmaal wel zo dat er financieel gezien zeer zwaar weer op Groningen afkomt. Dan moet je je afvragen of het wel mogelijk is alle grote projecten tegelijk op te pakken’, zo betoogde De Rooij vanmorgen voor Radio Noord.

Hij wil de zaak ook aan de orde stellen bij de provincie Groningen en andere gemeenten in de provincie waarmee wordt samengewerkt bij de herintroductie van de tram.