Nieuws

Première Groninger film in ForumImages

Op 1 april vindt de 37e editie van Groningse Nieuwe plaats. ForumImages en Groninger Videolandschap organiseren dan de première van de 42 minuten durende experimentele film ‘Met Gesloten Ogen’ (2011) van filmregisseur Robert-Jonathan Koeyers.


Leestijd: 1 minuut

De film gaat over Coby, een nachtfotografe, die volledig gefascineerd is door verschil tussen dag en nacht. Ze gaat er dan ook voortdurend op uit om in de grote stad te fotograferen als het buiten donker is.

Als Jonathan, een journalistiek-student, haar op een dag tegenkomt in de metro weet hij precies over wie hij zijn artikel wil schrijven. Na het uitwisselen van elkaars e-mailadressen, spreken ze af dat hij één nacht met haar mee kan lopen. Op een doodnormale nacht kort erna delen ze vervolgens hun verhalen en laat Coby hem zien dat de wereld met gesloten ogen soms net zo mooi en magisch kan zijn.

Koeyers, die recentelijk afstudeerde aan de School voor de Kunsten van het Noorderpoort College, maakte deze geïmproviseerde film uit de liefde voor fotografie en de nacht, waarbij eerste ontmoetingen, onzichtbaarheid en achtergelaten berichten een centrale rol spelen.