Nieuws

Prachtige kerstwandeling door Groningen op Tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag – woensdag 26 december – organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een begeleide kerstwandeling door de stad Groningen. Onder leiding van een deskundige gids kom je feiten aan de weet over onze stad en haar kerken waarvan je wellicht niet eerder op de hoogte was. De wandeling start om 14.00 uur in de Remonstrantse kerk (kerk open om 13.30 uur) en wordt hier om


Leestijd: 1 minuut

ca. 17.00 uur weer afgesloten. Afsluitend onderdeel van het programma vormt een kort barok(kerst)concert door het Barokensemble van de Stedelijke Muziekschool Groningen o.l.v. Jankees Braaksma.

Programma
13.30 uur kerk open
14.00 uur Start wandeling
Ca. 15.45 uur Wandelaars terug in de Remonstrantse kerk
Tijd voor een hapje en een snapje in kerstsfeer
Ca. 16.15 uur Start concert in de Remonstrantse kerk
Ca. 17.00 uur Einde middag
Het concert wordt dit jaar verzorgd door het Barokensemble van de Stedelijke Muziekschool Groningen.

De kosten voor de wandeling inclusief het concert bedragen € 8,- p.p. voor niet-donateurs (kinderen tot en met 11 jaar € 6,-). Donateurs van de SOGK betalen slechts € 5,00 (hun kinderen mogen voor
€ 4,- mee). Het concert kan ook apart bezocht worden; de toegangsprijs bedraagt dan € 5,-. En SOGK-donateurs betalen dan slechts € 2,50.

Opgave
Vooraf opgeven is noodzakelijk want er kan slechts een beperkt aantal wandelaars mee. Mensen kunnen zich opgeven tot en met vrijdag 21 december. Dit kan via info@groningerkerken.nl of bellen met de Stichting Oude Groninger Kerken 050-3123569.